Stola Blå - 584-66Pris:

960 kr

Leveranstid: 2-5 dagar
Kollektion: Tradition Sandberg
Tillverkare: Sandberg
Artikelnummer: 584-66
Mått: 0.53 x 10.05 m
Typ av tapet: Non-woven
Mönsterpassning: Förskjuten 64.00 cm
Övrigt: Under 1700-talet präglades svensk tapetkonst av rokoko och den gustavianska stilen. När Svenska Ostindiska Kompaniet bildades 1731 blev också mönsterbilder och produkter från Orienten tillgängliga i Sverige. Denna tapet har vi hämtat från Stola Säteri, som är en av Sveriges bäst bevarade karolinska byggnader. Mönstret har ett kinesiskt ursprung med influenser från samtida Europa. De små blåvita fjärilarna är en tydlig hälsning från Kina medan blommorna har inspirerats av den svenska floran.
En gustaviansk blomsslinga med porslinsreferenser som slingrar sig upp över väggen. Denna originalfärgställning med beige botten och blått blommönster ger rummet en klassisk, tidsenlig framtoning.

Interiörbild för tapeten Stola Blå - 584-66

OBS! Interiörbilderna finns inte i alla färger. Interörbilderna är till för att du ska få dig en bättre uppfattning om hur tapeterna & respektive tapetmönster uppfattas i miljö.
Färgsättningar: tapeter


Stola Blå - 584-66

Fler tapeter från Tradition Sandberg

Sandberg

Sandberg Tradition är en kulturhistorisk berättelse om väggarna som är fonden till våra liv. En historia om tapetens utveckling i Sverige, från 1700-talets rokoko och gustavianska stil till 1920-talets nordiska klassicism. Mönster från såväl torp som gårdar samsas här i en hyllning till det svenska tapetarvet.
Åtta underbara tapetmönster för dig som njuter av det tidlösa och det traditionella – av formspråk som överbryggar århundraden.


407-62

584-64

409-21

410-81

482-28

483-46

408-47

410-11

410-66

482-01

411-28

409-18
Tapeter med liknande färg:

Explorations -
9600114

Imaginarium -
98013
Sverige Norway Finland
Tapeter från:

Om du inte hittar en viss tapet eller leverantör som du är ute efter går det bra att maila oss och fråga om beställning på varan, då vi inte visar hela vårt utbud av tapeter & tyger hemsidan.

Logga inTapeter-Tyger bloggen

Palmetto - tapeter inspirerade av väldoftande trädgårdar

Palmettos fängslande mönster har inspirerats av tidiga morgonpromenader genom daggtäckt skog och strosande i skymning genom väldoftande trädgårdar. Kollektionen fångar 1800-talets botaniska iver och 1920-talets extravagans som möter moderna organiska siluetter. Via hela tapetkollektionen Palmetto.

Retrotapeter - en 4e upplaga av populära Miss Print

Miss Print 4 följer den retroanda och stil som vi är vana att se och som vi älskar! Kollektionen innehåller djärva och grafiska mönster i olika kulörer som samspelar i vackert utformade tapeter. Dessutom är denna läckra kollektion även i non-woven kvalitet! Se alla retrotapeter i Miss Print 4.

Tradition - Kulturhistorisk berättelse tryckt på tapet

Sandberg Tradition är en kulturhistorisk berättelse om väggarna som är fonden till våra liv. En historia om tapetens utveckling i Sverige, från 1700-talets rokoko och gustavianska stil till 1920-talets nordiska klassicism.

A Vintage Book - Nyhet inom bohemisk och poetisk känsla

Dyk in i romantiken med A Vintage Book från Boråstapeter. Plocka fram dina vackraste minnen, ditt arvegods och låt kärleken till det nostalgiskt poetiska ta över hemma.

Brooklyn Bridge - tapeter där storstad och natur möts

I kollektionen Brooklyn Bridge möts storstad och natur i en stilfull krock! Industriella material som sten, trä och tegel dyker upp i nya former av mönster samtidigt som färgsprakande blommor och livfulla fjärilar frodas i betongen. Färgpalettens naturfärger som beige, grått och brunt lyfts av starka kulörer som cerise, turkos, gult och grönt. Vidare till Brooklyn Bridge kollektionen.